TOP 5 obiective turistice de vizitat în București

TOP 5 obiective turistice de vizitat în București

București că drag îmi ești.

Cam ăsta era mesajul transmis de un cântăreț român în urmă cu câteva decenii. Sentimentul acesta rămâne viu printre multe persoane chiar și în ziua de azi.

Chiar dacă în esență nu este perfect și de departe nu unul din cele mai frumoase din România (deși acest lucru poate fi contestat) Bucureștiul în sinea lui este un oraș foarte interesant prin multitudinea de activități ce ți le pune la dispoziție.

Prin acest spectru larg de oportunități oferite se regăsesc obiective turistice interesante ce merită vizitate, mai ales dacă nu ai mai fost până acum în capitală.

În articolul în cauză am să vă prezint 5 obiective turistice de vizitat în București indiferent de anotimp având fiecare din ele farmecul lor aparte.

5.Palatul Parlamentului

Chiar dacă pare un monument al unei era apuse (deși poate și asta fașcinează pe unii din voi) Platul Parlamentului din România este una din cele mai mari clădiri cu importanță politică/istorică din lume.

Palatul are 12 etaje la suprafață și alte 4 pe subteran fiind dotată cu multiple facilități de protejare a demnitarilor precum tuneluri subterane și chiar un buncăr.

Palatul are în interior multiple camere, săli de conferință, restaurante, biblioteci și chiar o sală de evenimente.

Clădirea poate fi vizitată la exterior și la interior (ocazional se organizează tururi cu ghid de vizitare).

4.Centrul Vechi al Capitalei

Acum nu știu neapărat dacă este un obiectiv turistic, în ideea că aici nu o să regăsești foarte multe monumente cu o importantă deosebită (deși sunt câteva) ci mai mult e un centru al distracției și destinerii de la viața cotidiană.

Practic în această parte a Bucureștiului o să regăsiți cea mai mare concentrație de baruri și cafenele din Capitală, cu opțiuni foarte vaste pentru toate gusturile. Localurile se întind pe o suprafață destul de mare, având o suprafață estimată de 1.7 km pătrați.

fashiondays

Pe lângă asta sunteți înconjurați de clădiri vechi ce aduc puțin în peisaj look-ul Bucureștiului vechi.

3. Parcuri multiple

Fiind un oraș destul de mare ca întindere, acesta are în interior o multitudine de parcuri. Parcurile din București sunt răspândite în toate colțurile orașului și fiecare din ele au caracteristicile lor speciale.

E locul ideal pentru o plimbare relaxantă, în zilele toride de vară (sau indiferent de anotimp)

Numărul total al parcurilor depășește suma de 25 și au o suprafață totală de peste 30km. Ce mai este fain la acestea, pe lângă dimensiune și caracteristici speciale, majoritate parcurilor au fântâni arteziene sau lacuri înăuntrul lor.

Câteva din parcurile din București ce merită vizitate sunt:

answear

2. Librăria Cărturești Carusel

Finalizată în urmă cu câțiva ani, librăria Cărturești Carusel este una din cele mai frumoase librării contemporane din S-E Europei.

Librăria este găzduită de o clădire construită undeva prin secolul 20, ce a aparținut unei familii de bancheri.

Ulterior aceasta a fost lăsată în paragină și proiectul a luat fațada de Cărturești Carusel după ce au fost terminate lucrările de reabilitare.

Fiind una din cele mai mari librării ale lanțului, aici o să regăsești mii de cărți și alte materiale interesante din sute de domenii.

Poți explora universul scris de marii autori ai lumii și de ce nu să faci un cadou drăguț celor dragi. În interiorul librăriei sunt și zone unde poți sta jos și să explorezi cărțile proaspăt descoperite.

Librăria este plasată în centrul vechi al capitalei, fiind locația perfectă în cazul în care ulterior dorești să mănânci ceva sau să te bucuri de o plimbare prin vechiul București.

1. Centrul de Wellness Therme

Therme este un centru de agrement ce este plasat la periferia Bucureștiului. Aici regăsiți o mulțime de pișcine acoperite, activități de relaxare, plaje artificiale, saune, saune, pișcină cu valuri, baruri și încă vreo câteva activități pentru relaxare și destindere.

Tariful pentru a intra în complex este destul de corect din punctul meu de vedere, mai ales pentru imensitatea de activități oferite.

fashiondays

Fiind în apropierea Bucureștiului, nu chiar în oraș va trebui să utilizați o mașină personală (deși dacă sunteți cu caracter de explorator vă recomand să mergeți cu un autobuz, mai vedeți una alta până ce ajuneți în stație).

Tu ce obiective turistice de vizitat în București recomanzi?

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.