Cu toţii am auzit de Cluj, acel oraş frumos şi deschis la minte, în centrul Transilvaniei. Ei bine, acum că am ajuns aici, ce facem? Oare ce avem de vizitat în Cluj?
Cred că oriunde am merge în lume, e important întâi să ne gândim ce anotimp e şi cum e afară. Recomandarea mea, după ce am experimentat câteva oraşe iarna- şi am îngheţat de frig la propriu e să vizitaţi primăvara, vara şi toamna. Dacă totuşi vreţi să vizitaţi şi iarna, recomand locurile călduţe şi relaxante.
Câteva locuri de vizitat în Cluj ar fi:
Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail Sfântul Mihail
Biserica este un monument al oraşului şi de asemenea unul foarte emblematic pentru stilul gotic. Făcând câteva cercetări am aflat că această biserică are în jur de 700 de ani vechime – vă vine să credeţi cât de veche e? – fiind construită în câteva etape, începând cu anul 1349.
Puteţi urca până sus şi veţi vedea o privelişte minunată asupra Clujului, iar dacă vizitaţi un pic în jur, veţi găsi chiar şi câteva cafele foarte bune la terasele alăturate. Dacă alegeţi să vizitaţi iarna, veţi găsi în Piaţa Unirii şi târgul de Craciun.
Piața Unirii
Exact lângă Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail Sfântul Mihail este regăsită piața unirii. În trecut piața purta denumirea de Piața Regele Matia fiind una din cele mai mari piețe din acea perioadă din România și S-E Europei (perioada medievală) deși există piețe de dimensiuni mai mari acestea au fost clădite cu mult după piața din Cluj.
În piață o să regăsiți statuia impunătoare a domnitorului Mihai Corvin și statuia lui Matia Corvin. Fiind un loc de interes major în perioadă de glorie a acesteia, pe lângă piață sunt situate nenumărate clădiri celebre cum ar fi: Palatul Bánffy , Hotelul Continental și clădirea fostei primării.
Muzeul Farmaciei
Supranumită și Casa Hintz, este locația ce a găzduit prima farmacie din oraș. Aceasta a fost deschisă în anul 1573 și în prezent are rol de muzeu.
Proprietatea a avut mai mulți deținători cu trecerea anilor, aceasta intrând în posesia familiei Hintz în a două jumătate a secolului XIX-lea și a rămas în posesia lor până în al 2-lea război mondial.
Dacă vizitați muzeu o să vedeți o serie de dispozitive ce erau utilizate în perioada respectivă și multe alte obiecte de patrimoniu din domeniul farmaceutic a erei trecute.
Parcul Etnografic National Romulus Vuia
Chiar dacă nu este unul din cele mai mari muzee în aer liber din România acesta a fost primul fondat în țara noastră. Muzeu Etnografic al Transilvaniei are în componența sa și Parcul Etnografic Național Romulus Vuia ce este primul muzeu în aer liber din România.
Parcul are o întindere de mai multe hectare și în componența sa sunt prezente mai multe construcții ce erau locuite de țărani în urmă cu câteva decenii. Așezările sunt caracteristice zonei Transilvaniei și sunt păstrate cât se poate de autentic, astfel reușesc să te poarte cu succes într-o călătorie în trecut.
Și locația ajută ce-i drept.
Padurea Hoia-Baciu
Este o pădure foarte frumoasă, deasă și îngrijită din preajma orașului. Suprafața acoperită de pădure este undeva la 300 de hectare și este predominant alcătuită din stejari și goruni.
Dacă îți place natura și mai ales incursiunile pe jos sau bicicleta locația este perfectă pentru astfel de activități.
Pe lângă frumusețea ei naturală pădurea mai este cunoscută atât în România cât și în lume pentru evenimentele paranormale ce se petrec în cadrul ei. Acum că or fi legende sau nu, încă din anii 60 sunt raportate de către săteni diverse lumini, siluete stranii și chiar Obiecte zburătoare neidentificate.
Tu ce obiective de vizitat în Cluj ne recomanzi?
Lasă te rog un comentariu mai jos cu obiectivele importante ce le-am omis altfel încât să vedem ce am omis din listă. Iar cititorii ce vor explora articolul o să îți mulțumească cu toată inima lor pentru că le-ai sugerat o atracție interesantă ce le-a definit vacanța.
Leave a Reply