Sighișoara este una din cele mai vizitate orașe din România. Fiind un oraș cu o istorie foarte bogată și populație prietenoasă, atât românii cât și străinii își organizează mini vacanțe în această regiune frumoasă din țara noastră.
Însă ce este de vizitat în Sighișoara?
Chiar dacă este un oraș istoric, asta nu înseamnă automat că atracțiile turistice vor fi pe placul tuturor. De asta am decis să fac acest articol informativ în care să vă listez unele atracții turistice și activități interesante de care puteți profita pe toată vacanța ce urmează să o aveți în oraș.
Fără să mai lungim vorba, să trecem direct la primul obiectiv care din punctul meu de vedere merită atenția și timpul tău pe deplin.
Cetatea Sighișoara
Cetatea este poziționată relativ central pe malul din sud al răului Târnava Mare și datează încă din secolul XII, fiind construită de coloniștii sași.
Clădirea este o fortăreață veritabilă având ziduri de până la 14 metri înălțime și 14 tunuri de o importanță strategică în apărarea acesteia. Unul din turnuri este de o înățime aproximată de 64 metri (Turnul cu Ceas) fiind unul din cele mai înalte din Transilvania la vremea respectivă și se poate zări din mai multe colțuri ale orașului.
Fiecare părticică din cetate este încărcată de istoria și o s-ți confere o perspectivă foarte interesantă despre trecutul țării.
În momentul de față cetatea Sighișoara este locuită fiind una dintre singurele cetăți din Europa ce a fost locuită constant în decursul istoriei. Aceasta face parte și din patrimoniul Unesco încă din anul 1999.
Piața cetății din Sighișoara
Piața în momentul de față este înconjurată de cafenele și baruri însă în trecut aceasta era plină de negustori ce comercializau diverse obiecte sau produse culinare.
Vara este o zonă foarte liniștită, plină de turiști care se relaxează și merg către celelalte atracții turistice din oraș. Fiind într-o zonă oarecum centrală, Piața este conectată cu străduțe ce duc la principalele atracții turistice din oraș.
Alte atracții sau monumente turistice aceasta nu are însă dacă o să vă plimbați prin oraș cel mai probabil o să bateți pasul și prin această zonă.
Turnul cu Ceas
Un element strategic și de importantă istorică este Turnul cu Ceas al cetății. Acesta este o construcție ce a fost finalizată undeva prin secolul al XIV-lea având o înălțime de 64 de metri de la sol.
Turnul în trecut servea rolul de a păzii poarta principală a orașului fiind înalt (o bună vreme a fost una din cele mai înalte clădiri din centrul țării) se putea zări foarte ușor cine vedea din departare, o perioadă acesta fiind și păzit.
Ceasul are și niște statui din lemn ce întruchipează zei ai antichității precum Marte, Mercur, Saturn.
Scara acoperită din Sighișoara
Scara este utilizabilă și în momentul de față însă acoperișul din lemn și construcția în sine începe să-și arate vârsta. Treptate construite din piatră îi conferă un aspect trainic tipic perioadei când a fost construită.
În zilele ei de glorie scare era utilizată de elevii ce urcau la școala din deal (pe vreme bună se putea urca și pe o potecă ocolitoare) și are aproximativ 176 de trepte.
Mai umblă și o legendă cum că tinerii căsătoriți ce se sărută pe fiecare treaptă vor avea parte ce o căsnicie fericită. Așa să fie oare?
Turnul Frânghierilor
Ultimul obiectiv turistic de vizitat în Sighișoara.
În trecut clădirea avea un alt rol, acum acesta este locuit însă poată fi vizitat de la exterior. Clădirea a suferit mici modificări față de forma ei inițială însă în principal rămâne prezentă structura din piatră ce face structura turnului.
Pe lângă asta de unde este plasat turnul aveți un peisaj interesat în prejurul acestuia.
Leave a Reply