Poiana Brașov obiective turistice și activități interesante

Când ne gândim la obiectivele turistice din Poiana Braşov cel mai probabil o sa ne ducă gândul la faimoasele pârtii de ski pentru care este atât de renumită statiunea. Dar oare, mai putem face şi alte activitităţi în acest minnunat colţ de natură?

Eu însămi sunt o fană a sporturilor de iarnă şi pot zice că staţiunea e perfectă pentru schiat şi snowboarding. Totuşi, ce alte obiective turistice mai sunt în Poiana Braşov şi prin împrejurimile sale?

Până în Poiana Braşov, dacă nu dispuneţi de o maşină puteţi ajunge cu autobuzul 20, din staţia Livada Poştei, din centrul Braşovului. O călătorie costă 5 lei, autobuzul circulând la fiecare 30 minute.

Centrul de agrement Poiana Braşov

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

Unul dintre obiectivele turistice principale este centrul de agrement şi divertisment localizat aici, la poalele pârtiei de ski Bradul, în inima staţiunii.

Aici putem găsi o diversitate de activităţi precum:

Bowling

Centrul dispune de 8 piste de bowling profesionale unde poţi juca partide de bownlig cu prietenii sau familia şi 2 minipiste pentru copiii tăi. Dacă sunteti un grup şi nu ştiti ce să faceţi, bowlingul s-ar putea sa fie exact ce aveţi nevoie.

Tariful este de 10 lei pentru un joc, de persoană.

Biliard

Tariful este de 20 lei/ora/masă.


Escaladă

Sună palpitant şi un pic infricoşător. De fapt, tot ce ai nevoie este un pic de spirit de aventură şi ceva incredere la pachet. Nu ai nevoie de experienţă pentru căţărare ci doar de puţin echilibru, coordonare şi.. spiritul de copil la pachet.

Tariful este de 15 lei/oră/ adult şi 10 lei/oră/copil (până la vârsta de 14 ani) fără echipamentul de protecţie.

answear

Minigolf

Este constituit din 9 module cu diferite grade de dificultate.

Tariful este 10 lei/oră/pers.

Jocuri Electronice

Cuprind 12 jocuri electronice ce includ şi simulatoare şi un Shuffleboard

Tariful este de 3 lei/fisa.

fashiondays

Tenis de masa

Există şi o ofertă specială pentru cei care vor sa petreacă o zi de relaxare şi distractie şi anume un abonament toată ziua de 100 lei/pers.

Peștera de Lapte

Un alt obiectiv turistic este peştera de lapte numită şi Postovaru, localizată la doar câteva minute cu maşina din Poiana Braşov sau dacă vreţi o aventură se poate ajunge şi pe traseul marcat spre Peşteră, pe pârtia Sulinar.

Bine, bine, dar ce văd eu acolo? Chiar e din lapte sau de ce s-o numi aşa?

După cum am descoperit, nu e din lapte ci din minerale albe, de o consistenţă asemănatoare cu cea a laptelui, acestea purtând numele de „montmilch” sau lapte de munte. Accesul în peşteră se face printr-o intrare îngustă, ascunzând înauntru o sală mare, ca o cavernă. Aici puteţi vedea pe timpul iernii câmpul de gheaţă ce realizează un peisaj superb. Peştera este luminată doar natural, aşa că ar fi util o lanternă pentru a surprinde frumuseţea ei.

Dacă aţi ajuns la Peşteră, nu uitaţi să vă uitaţi în stânga şi în dreapta. Puteţi vedea la dreapta Munţii Iezer, Piatra Craiului la stânga şi Măgurile Branului.

Cariera de Piatră

Este un minunat loc de recreere vara, fiind un punct de reper pentru traseele către Peştera de Lapte, Pietrele lui Solomon, Cabana Postovaru. Este plin de linişte şi aer curat, iar in apropiere se găseşte un izvor cu apă rece.

Puteţi ajunge acolo pe traseu sau cu maşina, găsind în zonă şi un loc de parcare. Pentru pasionaţii de ciclism se găsesc şi trasee pentru biciclete în această zonă.

answear

Telecabina Capra Neagră din Poiana Brașov

sursa http://www.discoverpoiana.ro/ro/status-teleferice-si-orar/

Un alt obstiv turistic în Poiana Braşov de unde puteţi vedea un peisaj superb este telecabina Capra Neagră cu care puteţi ajunge pe vârful Postovaru. Te poţi bucura de o plimbare peste vârfurile de brad, poate chiar să atingi unele vârfuri de brad.

Puteţi lua telecabina de la baza pârtiei Bradul, aceasta deservind pentru mai multe pârtii, precum Kanzel, Sulinar, Drumul Rosu, Subteleferic, Ruia, Lupului , în caz că ajungeţi iarna acolo.

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.