TOP 5 cele mai frumoase plaje din lume

Când e vorba de plaje, la nivel global sunt sute de astfel de atracții turistice. Câteva din acestea le regăsiți chiar și în România (vedeți un top cu plaje din România).

Însă din toate acestea sunt doar câteva care ne atrag atenția în adevăratul sens al cuvântului.

Reușesc să facă asta prin amplasarea lor, frumusețea greu de egalat și apa cristalină.

Drept urmare am plasat la o analiză globală în ceea ce privește plajele, ama nalizat sute de plaje și cred eu că am ajuns la numărul magic. Top 5 cele mai frumoase plaje din întreaga lume din punctul meu de vedere.

Dacă considerați că am omis o plajă sau nu am descris foarte bine un loc anume, vă rog să-mi spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos 😁

 

5. Temae Plage Publique ( Moorea,Polinezia Franceză)

Insula Moorea face parte din Insulele Society și este situată la 17KM de Tahiti.
Plaja în cauză se numește Temae Plague Publique și arată incredibil. Imbină perfect relieful vulcanic cu apa cristalină.
Dimensiunea plajei este de ceva sute de metri și se intinde pe toată suprafața golfulețului ce este format natural.
Nisipul de culoare albă garantat o să vă rămână impregnat în memorie și când mai puneți peste asta și faptul că pe această insulă este cald aproape tot anul, mai că deja vă orientați către un bilet de avion.
Cât despre activități interesante, sincer nu știu dacă sunt atât de numeroase. Dacă vă place relaxarea și ieșitul în aer liber (chiar și escaladat pe anumiți versanți) atunci aici vă simțiți ca acasă, gastronomia locală este și ea interesantă împreună cu modul simplu de viață al rezidenților insulei.
Transportul pe insulă se efectuează cu scootere sau mașini, cazarea este în mare parte pusă la dispoziție de resorturi.

Accesibilitate

3.3/5

Frumusețe

fashiondays
5/5

Activitate

3.4/5

4. Elafonísi (Creta, Grecia)

Creta este o insulă foarte frumoasă ce aparține de Grecia. Aici găsiți multiple plaje și peisaje interesante, însă una din cele mai frumoase plaje din această regiune și poate chiar din lume este plaja Elafonisi.
Plaja se întine pe o suprafață destul de mare și conectează Creta de o insulă mai mică denumite Elafonisi.
Peisajul te lasă cu gura căscată, având în distanță niște dealuri destul de înalte și nisipul acela fin și auriu doar completează imaginea.
Accesul pe insulă se face cu mașina cel mai eficient, infrastructura este foarte bună și vă puteți deplasa destul de ușor.
 

Accesibilitate

3.3/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3.4/5

3. Ora Beach (Maluku, Indonezia)

Indonezia nu este străină peisajelor superbe. Pe tot teritoriul țării sunt multiple locații ce te lasă pur și simplu mască, însă una din plajele din insulele Seram, regiunea Maluku Tengah este ceva dea dreptul deosebit.
Plaja este la o distanță de aproximativ 2 ore și jumătate cu mașina da aeroportul Ambon Pattimura sau în jurul la 4 ore distanță dacă se ia ruta urmată de feribot.

Accesibilitate

fashiondays
3.3/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3.4/5

2. Navagio Beach (Zakynthos, Grecia)

Ai spune că locații de plaje frumoase găsești doar pe alte continente, însă te înșeli amernic. În Europa sunt nenumărate plaje de o frumosețe incredibilă (cred că o să facem un articol special pentru asta). Una din aceste plaje este denumită Shipwrech Beach sau Navagio Beach. Plaja este situată în marea Ioniană, pe insula Zakynthos în Grecia.
Plaja are o structură interesantă, fiind înconjurată de dealuri din calcar ce s-au erodat în decursul anilor formând un golfuleț. Ce mai este interesant pe această plajă, drept urmare și numărul mare de turiști, este epava navei naufragiate.
Din punct de vedere al transportului, poți ajunge la plajă fie cu o mașină, ATV/motocicletă sau prin intermediul unui vas.
 

Accesibilitate

3.3/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3.4/5

1. Anse Source d’Argent (La Digue, Seychelles)

De departe una din cele mai frumoase plaje din lume este plaja Anse Source d’Argent.
Plaja este situată pe insula La Digue din arhipelagul  Seychelles. Fiind foarte aproape de ecuator (insulele din arhipelag sunt în Oceanul Indian) temperaturile variază între 24 și 32 grade Celsius tot anul, cu excepție lunile de iarnă unde sunt mai multe precipitații.
Ca să ajungi pe insulă trebuie să iei o barcă, iar până la plajă e nevoie de un alt mijloc de transport. Poți ajunge până acolo chiar și cu o bicicletă, fiind o insulă mică ca dimensiuni.
 
 
 

Accesibilitate

fashiondays
3.3/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3.4/5

Tu cunoști o plajă foarte frumoasă ce a fost omisă din acest top? Te rugăm să ne lași un comentariu mai jos 😁

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.