Plajă Constanța: Păreri, locație și sfaturi pentru o vacanță reușită

În momentul de față sunt multiple plaje în zona Constanței, deci să alegem doar o plajă în Constanța care să zicem că e cea mai faină mi se pare o idee impropriu. Însă o să facem ceva diferit, o să vă dăm o părere sinceră la experiență per total, ce locații să vizitați și ce artivități ați pute întreprinde în apropierea plajelor în așa fel încât să aveți o vacanță cât mai reușită.

Plajă Constanța și locații interesante în vecinătate

Când ești la mare, evident că vrei să mergi la…mare, nu?

Păi abia ai ajuns în Constanța, te-ai cazat, unde mergi, pe ce plajă?

Ce este musai să vizitați în zonă, în materie de plajă ar fi:

Relax Beach

Relax Beach – Mamaia

Plaja în sine nu este specială într-un mod deosebit, e foarte populară în schimb și e cumva accesibilă.

Acestea fiind spuse, sunt foarte mulți turiști și în perioada de vârf estivală e cam plină plaja și pe alocuri e mizerie, depinde însă și de perioadă am obeservat. Sunt zile când este îngrijită plaja, sunt zile când nu, presupun că depinde și de numărul de turiști și cât de educat este fiecare.

Apa e o idee cam turbure, sunt cam multe alge, cel puțin pin Iulie, August. Pe la început de sezon am observat că apa este o idee mai curată, însă să nu vă așteptați la o apă albastră cristalină, în România nu prea avem parte de asta.

Plaja Trei papuci

Plaja 3 Papuci

Din punctul meu de vedere aceasta este cea mai faină plajă din zona Constanța. Este cumva ferită de centru unde e nebunia și agitația, ai puțină vegetație în jur și apa este o idee mai lină și mai curată.

În zonă găsiți mai multe persoane ok care se bucură de soare și nu o să fiți deranjat de muzica care vine din toate direcțiile sau de negustori ce doresc să-ți vândă nu știu ce lucruri mărunte.

Să știți că în zonă mai este o plajă denumită Trei Papuci, însă la care să mergeți este cea pusă de noi în acest articol, cealaltă nu știu exact ce e cu ea.

Plaja Modern

O plajă relativ micuță, curată cu apă curată și lină. Este similară într-o oarecare măsură cu plaja Trei Papuci însă e ceva de așteptat în zona Constenței, peisajul nu se schimbă radical în așa fel încât să fie diferențe mai semnificative.

Undeva în partea din spate a plajei este prezentă puțină vegetație ce arată interesant și per total e un loc de bronzat și relaxat recomandat, ne fiind foarte aglomerată în comparație cu alte plaje din zonă și per total nisipul e curat.

answear

Curățenia cred că se datorează și persoanelor ce frecventează această plajă, datorită locației ce este la o distanță de ceva km de centru, nu oricine face un drum până aici.

Ce restaurante sunt recomandate în Constanța?

După câteva ore pe plajă la bronzat, parcă merge un ospăț pe cinste așa.

Restaurantele sunt concentrate mai mult către zona apropiată plajei Modern, însă găsiți și în apropierea Trei papuci sau Relax Beach.

Noi o să vă recomandăm locurile unde am mâncat noi și am rămas plăcuți impresionați de calitatea serviciilor și a mâncării.

Restaurant mâncare turcească

Mâncare turcească de cea mai bună calitate, proaspătă la prețuri foarte bune. Recomand cu tărie kebabul și humusul. Proprietarul este turc și pare un om foarte de treabă.

Restaurant grecesc

Din ce am comandat noi am rămas plăcut impresionat de calitatea mâncării și servirea. Au niște cartofi prăjiți tare interesanți, un souvlaki foarte bun și fructe de mare proaspete bine făcute.

fashiondays

Fructe de mare, burgers

Restaturantul este cu meniu mixt însă mâncarea este foarte bună și proaspătă. Aici am încercat o supă de fructe de mare și un burger, ambele au fost gustoase.

Restaurant grecesc

Mâncare e foarte bună iar staff-ul tânăr și profesionist. Din meniul acestora recomandăm orice implică fructe de mare sau pește. Însă dacă preferați ceva mai autentic, souvlaki-ul este și el recomandat.

Obiective turistice de vizitat în Constanța?

Obiectivele turistice din zona Constanței sunt nenumărate. Acum depinde ce vă interesează în mod special să vizitați și mai ales câte persoane sunteți în grup.

Constanța este plină de locuri și clădiri cu importanță istorică dar în același timp dacă nu sunteți pasionați de așa ceva, există multe alte activități ce le puteți întreprinde chiar în apropierea cazării dumneavoastră.

Câteva din obiective ar fi:

Cazinoul Constanța

Cazinoul este una din ele, ce se află aici și pentru multe decenii a reprezentată o atracție turistică majori în zonă, însă acum este în paragină. Însă dacă vă pasionează clădirile cu o oarecare importanță locală, aceasta este categoric una din ele.

Acvariul Constanța

Dacă tot sunteți în zona cazinoului puteți vizita și Acvariul. Mai multe specii de pești și crustacee sunt expuse în acvarii pentru a le admira frumusețea. Se plătește o sumă modică la intrare ce vă permite să vedeți tot ansamblul de exponate vii. Locația pe Google Maps o găsiți apăsând butonul de mai jos.

Muzeul Militar Național

Aici puteți vedea aspecte destul de interesante referitoare la Istoria mașinăriilor și echipamentelor de război. În muzeu sunt exponate care datează de sute de ani fiind restaurate profesionist sau expuse în forma în care au fost descoperite.

fashiondays

Parcul Tăbăcăriei

Un parc destul de interesant și liniștiti ce se află în cartierul Tomis Nord. Aici puteți vedea anumite specii de păsări sălbatile (în senzon) sau pur și simplu să vă bucurați de o plimbare alături de cei dragi.

Am omis ceva important? Puteți lăsa un comentariu mai jos pentru alte persoane interesate de oraș .

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.