Brașovul este unul din cele mai frumoase orașe din România. Acesta are o istorie bogată, drept urmare obiectivele turistice sunt abundate și pe lângă asta activitățile ce le puteți face în oraș sunt și ele multe la număr (indiferent de sezonul în care vizitați).
Însă fiind o sumedenie de lucruri de vizitat în Brașov am cumulat o listă de 5 obiective interesante de adăugat pe lista voastră de traveling atunci când vizitați orașul.
Obivele turistice manționate în articol pot fi vizitate atât în sezonul cald cât și în sezonul rece, însă unele din ele pot fi mai active iarna.
5.Castelul Bran
Practic castelul este situat pe lângă Brașov dar se ajunge destul de rapid la acesta.
Castelul Bran este unul din cele mai enigmatice monumente istorice din România din punctul meu de vedere. Acesta are un trecut bogat și în același timp sunt destul de multe aspecte misterioase legate de acesta, ceea ce îl face intrigant atât pentru români dar și străini.
Castelul a fost inițial nu a avut rolul de castel, după cum ai crede la prima interacțiune cu acesta ci a fost o cetate militară relativ similă însă cu trecerea anilor a suferit o sumedenie de modificări ce a făcut-o să arate cum o vedem în ziua de azi.
Reședință regală a fost stabilită abia în anul 1920, odată ce a intrat în patrimoniul Reginei Maria. Reginei plăcândui cetatea destul de mult a început o serie de lucrări de restaturare ce au decurs pe o perioadă de aproximativ 9 ani de zile.
Castelul Bran este cunoscut și drept „Castelul lui Dracula” ce a fost puternic mediatizat sub această denumire din pricina unui roman popular scris de irlandezul Bram Stoker. Însă toată povestea ce este asociată cu Dracula personajul fictiv nu are o bază reală în istorie dar este un mod bun de promovare.
În ziua de azi castelul are rol de muzeu și în interior sunt regăsite mai multe rămășițe ale unei ere de mult apuse.
Pe lângă castel sunt numeroase restaurante și baruri cu prețuri corecte din punctul meu de vedere și evident multe tarabe cu suveniruri.
4. Biserica Neagră
Este una din cele mai emblematice clădiri din Brașov din punctul meu de vedere. Iar dacă nu ai inteția să o vizitezi în mod special și se face că ai drum prin centrul Brașovului, automat o să-ți sară în ochi.
Biserica este construită în stil gotic undeva prin anul 1383, aceasta fiind construită pe așezământul unei vechi biserici romanice ce a fost devastată de invezia tătară din urmă cu un secol și jumătate.
În istoria ei îndelungată biserica a fost devastată de mai multe calamități însă treptat tot a fost consolidată și restaurată.
Prin ce se remarcă biserica este stilul gotic caracteristic și este una din cele mai amri construcții din sud-estul Europei ce abordează această linie de design, măsoară 89 metri lungime și 38 metri lățime la vremea ei fiind una din cele mai mari construcții din Brașov ca suprafață iar în turnul bisericii se regăsește unul din cele mai mari clopote din România. Acesta este construit integral din bronz și are o greutate de 6 tone.
3.Tâmpa
Cea mai bine cotată locație de pe Instagram din tot Brașovul. Oare de ce?
Muntele are o înalțime de peste 900m și pe acesta sunt nenumărate ruine și monumente istorice ce poți să le vizitezi. Însă cea mai interesantă parte să spunem așa a vizitei pe acest munte este fotografia pe care reușești să o captezi din vârful acestuia.
Primăria a amenajat o porțiune de unde poți vedea orașul de sus în toată splendoare alui și chiar de la inaugurare a fost un mare hit.
Tâmpa este și rezervație naturală ce găzduiește specii de faună și floră protejate la nivel european. Suprafața totală a muntelui este de peste 150Ha și este alcătuită din formțiuni calcaroase ce au luat naștere în urmă cu sute de mii de ani prin procesul de încrețire a scoarței terestre.
2. Poiana Brașov
Situată la 25KM de Brașov, Poiana Brașov este în prezent printre topul stațiunilor de ski din România și Europa de sud-est.
În Poiană sunt în jur de 12 părtii de ski pentru diferite grade de experiență.
Accesul la pârtii se face prin intermediul telegondolelor și telescaunelor amplasate pe pârtii făcând un lanț complet de căi de acces. Vara stațiunea este populate de cicliști montani și de persoane pasionate de drumeții montane, având nenumărate peisaje și cărări de cutreierat.
În urmă cu doar câteva decenii Poiana Brașov era mai mult o zonă unde se pășteau animale însă de la începutul anilor 1950 au început lucrările de remenajare ale stațiuni ce s-au concretizat în ceea ce regăsim astăzi la locație.
Dar asta nu este tot. Poiana Brașov este renumită și pentru lacul său, diverse cluburi și baruri, hoteluri de lux și centre medicale.
Lanțul muntos ce alcătuiește Poian Brașov găzduiește nenumărate specii ce plante și animale ce-și fac viața în împrejurimile stațiunii, unele din acestea fiind chiar protejate la nivel european.
1.Cetatea Râșnov
Cetatea Râșnov este un loc emblematic de pe lângă Brașov ce merită vizitat. Cetatea este plasată pe un deal din orașul Râșnov și este unul din cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania.
În trecut cetatea servea rol stratetic de apărare și monitorizare a zonei, fiind plasată la răscrucea trecătorilor montane din sudul Carpaților.
Pe lângă rolul militar cetatea deservea în trecut și funcția de orășel târg unde se făcea negoț cu obiecte și alimente.
În ziua de azi cetatea poate fi vizitată pe interior fiind plasate mai multe buticuri de unde se pot achiziționa suveniruri. Tot în interiorul cetății se poate răgăsi și un muzeu de artă feudală.
La Biserica Neagră este frumos când este și concertul la orga.Parca duminica este nu mai știu exact .
Un articol ce mi-a placut sa il citesc!
Sa te bucuri de felicitarile mele pentru ca le meriti.
Mai vreau cu mare drag!