TOP 5 plaje în Cipru ce merită să le vizitezi

Cipru este o țară localizată în Marea Mediterană aproape de țărmul Turciei, Libanului. Este o țară recunoscută pentru nenumărate atracții turistice și în principal pentru plajele ce le are pe teritoriul său.

În Cipru sunt zeci de plaje întinse pe toată coasta insulei, însă din numărul impunător al acestra doar câteva merită văzute cu adevărat.

Bine, acest lucru este foarte subiectiv și ține cumva de aprecierea fiecăruia în ceea ce privește frumusețea lor dar noi o să ne concentrăm pe 3 aspecte principale ca să facem filtrarea într-o oarecare măsură logică.

Aspectele sunt oarecum conectate și sunt înflunețate de timpul de ședere limitat ce-l avem în vacanță.

În primul rând o să luăm în considerare ușurința cu care se ajunge la plaje, apoi cât sunt de frumoase și numărul de obiective turistice din jur iar în ultimul rând o să menționăm și cât sunt acestea de mari și aglomerate.

Plaja numărul 5: Finikoudes

Cât de ușor ajungi?

5/5

Este faină?

3/5

Este aglomerată?

3/5

Fiind o plajă plasată aproape de aeroport se ajunge cu majoritatea autobuzelor la ea. Mai mult decât atât, dacă stai prin zonă, ajungi în jur de 20 de minute mergând pe jos.

Plasa este poziționată pe lângă secția de poliție locală și are în apropiere și un mini port de ambarcațiuni.

În  ceea ce privește aspectul acesteia să nu vă așteptați la o apă cristalină și o setare privată. Plaja este plină de turiști și în ciuda dimensiunii destul de mari, la orele te vârf o să te chinui să prinzi un loc unde să stai.

Avantajul cel mai mare al ei este accesibilitatea, iar prima zi când abia ai aterizat parcă merge de o bălăceală rapidă. Oricum să știți că apa este mai curată decât în țară.

Prețul a 2 șezlonguri cu umbrelă este de 7.5€.

answear

 

Plaja numărul 4: Makronissos

Cât de ușor ajungi?

4.5/5

Este faină?

4.5/5

Este aglomerată?

4.6/5

Una din plajele ce recomand să le vizitați în Cipru este Makronissos. Mie personal mi-a plăcut foarte mult plaja, asta pentru că este relativ de mici dimensiuni, nu foarte aglomerată și aveți o apă cristalin de curată. Ca obiective turistice și restaurante, nu sunt chiar atât de multe însă vă descurcați fără griji.

Ca să ajungeți la plajă sunt multiple autobuze. Dar cel mai ieftin este 711 ce parcurge aproape toată coasta. Prețul biletului e undeva la 1.5€ / cursă sau cu 5€ puteți să vă faceți un abonament de o zi.

Mai era ceva bus cu o rută puțin diferită dar era o idee mai scump, fiind o companie privată.

Plaja numărul 3: Nissi

Cât de ușor ajungi?

4.5/5

Este faină?

4/5

Este aglomerată?

3.5/5

Nissi e una din cele mai bine cotate plaje din Cipru. Acum ce să vă zic, este faină cu insulița aia a ei, forma de golfuleț este și ea interesantă având o apă destul de lină (deși parcă era mult mai lină în Makronissos). Dezavantajul cel mai mare este faptul că seara o să se murdărească apa de alge, deci nu mai este recomandat musai să vă scufundați.

fashiondays

Ca să ajungeți la ea tot 711 luați.

Obiectivele turistice sunt limitate, însă restaurante sunt câteva mai mult decât decente.

Plaja numărul 2: Konnos Beach

Cât de ușor ajungi?

4/5

Este faină?

4.9/5

Este aglomerată?

4.9/5

Cel mai fain cred că a fost la Konnos. Plaja destul de liberă, apa super curată și calmă iar peisajul este unul interesant. E un mini golf iar pe margini este un deal așa înverzit ce arată foarte fain.

Dezavantajul cel mai mare în contextul plajei eu îl văd transportul în comun. O tură cu autobozul până la ea durează cam 1.3 ore în condiții normale de trafic. Este recomandată închirierea unei mașini în contextul acesta.

Însă un lucru demn de menționat este disponibilitatea relativ limitată de baruri/restaurante.

Plaja numărul 1: Fig Tree

Cât de ușor ajungi?

4/5

Este faină?

5/5

Este aglomerată?

5/5

După Makronisson următoarea pe lista mea și una din cele mai frumoase plaje din Cipru după părerea mea, este plaja Fig Tree.

fashiondays

Ai un peisaj super, apă cristalină și numai bună de înot, destul de puțină lume deci e aerisită și ai destul de multe restaurante în zonă.

Obiective turistice nu sunt în zonă iar la plajă ajungi cam în 1.5 ore cu autobuzul 711. Este recomandat să închiriezi o mașină dacă vrei să faci navetă pe această plajă zilnic.

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.