Ce ai voie în bagajul de mână: Vezi obiecte interzise

Ce ai voie în bagajul de mână

Practic majoritatea companiilor aeriene îți permit să ai un bagaj de mână cu tine.

Sunt niște dimensiuni și greutăți orientative pe care trebuie să le respecți iar pe lângă asta e vorba și de conținutul bagajului.

Fiind vorba de un zbor la o altitudine destul de mare, e crucial ca siguranța ta și a pasagerilor din jur să fie menținută pe toată durata zborului.

Astfel se aplică anumite restricții pentru bagajele de mână atunci când e vorba de conținutul lor.

answear

În articol am să-ți explic ce ai voie în bagajul de mână și ce obiecte sunt categoric interzise de avut în posesia ta.

fashiondays

Ce ai voie în bagajul de mână

 1. Lichide: Lichidele (cum ar fi loțiuni, șampoane, parfumuri etc.) trebuie să fie ambalate în recipiente cu o capacitate de maximum 100 de mililitri fiecare. Aceste recipiente trebuie plasate într-un singur sac transparent cu închidere etanșă, care să nu depășească 1 litru în total.
 2. Obiecte de igienă personală: unghere mici, bicuri sau aparate de ras/tuns
 3. Alimente și băuturi: În general, alimentele solide pot fi luate în bagajul de mână, dar lichidele trebuie să respecte regulile privind lichidele menționate mai sus. Unele alimente pot fi interzise în funcție de țara de destinație și regulile de siguranță.
 4. Dispozitive electronice: Telefoane mobile, tablete, laptopuri și alte dispozitive electronice sunt, în general, permise în bagajul de mână, dar pot fi verificate separat la controlul de securitate.
 5. Baterii externe: Deși trebuie să știi că se aplică anumite restricții pentru dimensiunea lor
 6. Medicamente: Medicamentele necesare în timpul zborului sunt permise în bagajul de mână, dar este recomandabil să ai și o rețetă sau o scrisoare de la medic pentru acestea. Uzual aș evita antibioticele dacă nu am o rețetă pentru ele și nu este neapărat necesar să le am în posesia mea.
 7. Obiecte fragile sau valoroase: Obiectele fragile sau valoroase ar trebui să fie plasate în bagajul de mână pentru a le proteja.
 8. Articole personale: Haine, produse de igienă personală și alte articole personale sunt, desigur, permise în bagajul de mână.

Ce nu ai voie în bagajul de mână

 1. Categoric nu ai voie obiecte ascuțite sau contondente: Fără cuțite, obiecte ascuțite, pile ascuțite, lame, ace, agrafe
 2. Lichide periculoase sau toxice: acetonă, vopsea sau alte lochide toxice
 3. Animale: categoric nu ai voie să-ți iei animalul de companie în bagajul de mână. Ci doar la cală cu o cușcă specială
 4. Brichete sau torțe cu gaz: Sunt intersize obiectele ce pot cauza un incendiu
 5. Arme: fie că este vorba de arme albe sau de foc
 6. Artificii sau alte obiecte explozive
 7. Combustibili lichizi sau alte substanțe inflamabile
 8. Otrăvuri
 9. Spray cu gaz comprimat: Inclusiv unele deodorante
 10. Obiecte de autoapărare: inclusiv spray paralizant, pumnale

Asigură-te să verifici politica specifică a companiei aeriene cu care zbori și regulile țării de destinație, deoarece pot exista diferențe în regulile și restricțiile privind bagajul de mână.

answear

De asemenea, este important să fii atent la obiectele interzise și să respecți regulile de siguranță pentru a evita probleme la controlul de securitate.

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.