Verona: destinație din nordul Italiei

verona oras

Verona, una dintre principalele destinații turistice din nordul Italiei, aparține regiunii Veneto. Din această regiune mai fac parte orașe precum Venice (cu o populație de 261,321 locuitori), Padua (cu o populație de 210,440 locuitori), Vicenza, sau Treviso. Verona este de asemenea al doilea cel mai mare oraș din aceasta regiune, atât ca și număr de locuitori (în număr de 257,275 locuitori), cât și ca suprafață (198.92 km2), fiind străbătut de râul Adige (al doilea cel mai lung râu din Italia dupa râul Po; cu o lungime de 410 kilometri).

verona oras

Când ne gândim la Verona, putem face totodată legătura cu piesele lui William Shakespeare, „Doi tineri din Verona” sau mult mai cunoscuta piesă „Romeo și Julieta”. Principala atracție din Verona este Casa Julietei (Casa di Giulietta), situată pe Via Capello. Puteți vizita Casa Julietei in zilele de Luni, între orele 13:30 și 19:30, iar de Marți până Duminică, între orele 08:30 și 19:30. Pentru a admira priveliștea de la balcon și pentru a face poze, prețul unui bilet este de € 6,00, iar pentru a vizita și casa pe interior plus vizitarea mormântului Julietei, trebuie să plătiți suma de € 7,00 . În curtea interioară puteți admira Statuia Julietei. Legenda spune că atunci când atingi sânul drept al Julietei, vei avea noroc in dragoste, cu toate că statuia din interiorul curții nu este cea originală. Statuia originală fiind mutată in anul 2014 în interiorul casei din cauza degradării.

La nici 150 de metri distanță față de Casa Julietei, puteți vizita Turnul Lamberti (Torre dei Lamberti), situat lânga Piața Signori (Piazza dei Signori) sau Piața Dante (Piazza Dante), fost centru politic medieval. Din vârful turnului, care are o înălțime de 84 metri, aveti o priveliste 360 ° asupra orasului istoric Verona. Pentru a ajunge sus la terasele panoramice ale turnului si la cloponita, puteti alege una dintrele urmatoarele variante: fie alegeti sa urcati cu liftul; fie alegeti sa parcurgeti cele 368 de trepte. Pretul unui bilet este de € 8,00, iar programul de vizitare este urmatorul: de Luni pana Vineri, intre orele 10:00 si 18:00; Sambata si Duminica, intre orele 11:00 si 19:00 (ultima intra fcaiind cu 45 de minute inainte de ora de inchidere). Tot in pretul pretul biletul mai vizita si Galeria de Arta Moderna (in ziua de luni fiind inchisa).

Situat la o distanta relativ mica (1.2 km, pe care ii puteti parcurge in 15-20 de minute) fata de Turnul Lamberti, este situat Castelul Vechi (Castelvecchio; care in trecut se numea San Martino în Aquaro). Aceasta cladire a fost cea mai importanta constructie militara a dinastiei Scaliger (dinastie care a condus orasul in Evul Mediu). Aici puteti vizita Muzeul Castelvecchio (Museo Castelvecchio), impreuna cu Podul Castelvecchio (Ponte di Castelvecchio), un pod deosebit contruit din marmura si caramizi rosii, cu un lungime de 48.7 metri. Puteti vizita Castelul Vechi in zilele de Luni, intre orele 13:30 si 19:30, iar in zilele de Marti pana Duminica, programul de vizitare este intre orele 08:30 si 19:30 (ultima intrare fiind la 18:45). Pretul unui bilet pentru a vizita Muzeul Castelvecchio este de € 6,00.

fashiondays

O alta locatie din Verona pe care trebuie sa vizitati este Amfiteatrul Roman din Verona (Arena di Verona), situat in Piazza Bra. Aceasta constructie impunatoare din marmura rozalie este cel mai bine conservat amfiteatru roman, fiind de asemenea si cel mai cunoscut amfiteatru din Italia. dupa Colosseumul din Roma. Amfiteatrul Roman din Verona (poate gazdui mai mult de 20.000 de persoane), cel mai mai mare amfiteatru din Nordul Italiei, este gazda mai multor spectacole de opera si concerte orchestrale (incepand in luna Iunie pana in luna Septembrie). Pretul unui bilet este de € 10,00, iar programul de vizitare al amfiteatrului: in zilele de Luni intre orele 13:30 si 19:30; in zilele de Marti pana Duminica intre orele 08:30 si 19:30 (ultima intrare fiind la 18:45).

fashiondays

Alte atractii si locatii din Verona:

  • Gardaland: situat in apropierea Lacului Garda, este unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din Verona;
  • Catedrala din Verona (Domul): o adevarata opera de arta;
  • Dealul San Pietro / Castelul San Pietro: ofera o priveliste uluitoare asupra orasului Verona;
  • Lacul Garda (Lago di Garda): este unul dintre cele mai mari lacuri din Italia; una dintre locatiile populare de vacanta din nordul Italiei.

answear

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.