TOP 5 Plaje în România ce merită să le vizitați

top 5 plaje in romania

România în sinea ei este o țară foarte frumoasă.

Are un set de minusuri, minusuri destul de semnificative, însă cred că nu există stat pe lumea acesta să nu fie afectat de diverse probleme fie ele politice sau sociale.

Însă dacă este să facem abstracție de toate probleme și grijile ce pândesc neamul românesc, țara noastră, are o serie de atracții turistice și peisaje ce te lasă pur și simplu mască.

O parte din aceste atracții sunt creații ale noastre, ale românilor. 

Mai precis este vorba de orașele României.

Multe din orașele României au o istorie de sute de ani, obiceiuri transmise din moși strămoși și mai ales oameni cu comportament și regionalisme diferite.

În acest articol am să vă redau pe cât pot eu de bine un top cu 5 orașe de vizitat în România în perioada imediat următoare.

Dacă nu știți ce să faceți în localitatea curentă, puteți organiza pe bani puțini o expediție de recunoaștere către un alt oraș din țara asta minunată.

Acest top 5 orașe de vizitat în România o să înceapă cu Sibiu.

1.Plaja Vadu

 
Plaja Vadu e o plajă nu foarte populară din zona litoralului românesc. Majoritatea persoanelor care frecventează această plajă sunt mai boeme și se bucură altfel de natură în comparație cu mulțimea ce frecventează locurile mai populare din Mamaia sau Constanța.
Plaja are un aspect mai natural și ne alterat, de asta este extrem de populară printre persoanele ce vor liniștea aceea a mării, fără prea multă agitație sau muzică la maxim.
 

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3/5

2.Plaja Tuzla

Cred că este printre singurele, dacă nu singura plajă virgină de pe litoralul nostru. Plaja are extrem de puține persoane prezente pe ea în schimb este de o frumusețe aparte, menținând aspectul natural.

Ce este de menționat aici sunt gunoaiele. Chiar dacă plaja în sine este sălbatică, guloaiele ce au fost aruncate în apă au plutit până pe malul plajei. Acum nu vă imaginați că este o groapă de gunoi, însă este un aspect de luat în considerare.

Fiind o plajă mai izolată, în zonă nu prea găsiți cazări sau magazine, însă dacă sunteți pasionați de șederea la cort o să aveți numai de câștigat.

answear

Aproape de mai sunt două, trei restaurante cu mâncare destul de decentă.

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3/5

3.Plaja Corbu

 

SURSA: https://www.facebook.com/mihailescu.dan

Este una din plajele ce este populară printre tineri și în același timp își menține destul de bine autenticitatea. Marea pare mai curată pe Plaja Corbul, nisipul cu aspect mult mai natural și naturalețea acesteia o să vă placă garantat.

Plaja se mai remarcă și prin liniștea efectivă ce o regăsiți pe ea și în apropiere, asta se datorează naturii o idee mai izolate (la fel ca și celelalte plaje enumerate mai sus) asta le face pe aceste plaje remarcabile și interesante.

În materie de activități, nu vă imaginați că aveți o suită largă de atracții de care puteți profita. E mai mult o zonă de plajă, scăldat și relaxat.

Accesibilitate

answear
5/5

Frumusețe

5/5

Activitate

3.5/5

4.Plaja Gura Portiței

SURSA: Asociația Alternativă Urbană https://www.facebook.com/alternativa.urbana.iasi/

Gura Portiței se numără prin locațiile mai puțin populare în România. Aceasta se află la jumătatea distanței dintre Tulcea și Sfântul Gheorghe, pe o parcelă îngustă de pământ.

Este ca o stațiule aici, izolată de lume într-un fel (fiind nevoiți să ajungeți cu barca) și este locul perfect pentru meditație și relaxare.

În zonă se găsesc foarte multe locuri de dormit (inclusiv la consăteni sau căbănuțe pe plajă) iar apa și peisajele sunt speciale în sinea lor.

Accesibilitate

4/5

Frumusețe

5/5

Activitate

4/5

5.Plaja De Carte

Plaja este în Vama Veche și are un aer destul de familiar zonei în sine. Nisipul și apa sunt destul de curate în comparație cu plajele mult mai populare (adică mai aglomerate mai bine spus) din zona litoralului nostru.

Chiar dacă plaja este o idee mai populară decât toate celelalte de mai sus tot este foarte liniștită și este populată de persoane tare ok.

În zonă găsiți nenumărate baruri și locații pentru cazare.

answear

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

4/5

Activitate

4.7/5

Cam asta ar fi selecția mea de plaje în România ce merită vizitate.

Voi cunoașteți altele interesante ce le-am omis? Puteți lăsa un comentariu în secțiunea de mai jos 😃

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.