TOP 5 orașe de vizitat în România ce nu trebuiesc ratate

orașe de vizitat în România

România în sinea ei este o țară foarte frumoasă.

Are un set de minusuri, minusuri destul de semnificative, însă cred că nu există stat pe lumea acesta să nu fie afectat de diverse probleme fie ele politice sau sociale.

Însă dacă este să facem abstracție de toate probleme și grijile ce pândesc neamul românesc, țara noastră, are o serie de atracții turistice și peisaje ce te lasă pur și simplu mască.

O parte din aceste atracții sunt creații ale noastre, ale românilor. 

Mai precis este vorba de orașele României.

Multe din orașele României au o istorie de sute de ani, obiceiuri transmise din moși strămoși și mai ales oameni cu comportament și regionalisme diferite.

În acest articol am să vă redau pe cât pot eu de bine un top cu 5 orașe de vizitat în România în perioada imediat următoare.

Dacă nu știți ce să faceți în localitatea curentă, puteți organiza pe bani puțini o expediție de recunoaștere către un alt oraș din țara asta minunată.

Acest top 5 orașe de vizitat în România o să înceapă cu Sibiu.

5.Sibiu

Sibiul este foarte frumos, liniștit și are un aer medieval. E fain să te plimbi pe străzile acestui oraș cu o cafea sau ceai și să te buciri de viață practic, la asta de îndrumă.
Poziționarea acesuia geografică face ca aerul să fie destul de curat (bine, nu chiar în zonele unele este trafic intens de mașini), nu este aglomerat iar oamenii sunt foarte faini și relaxați așa.
Ca activități, nu sunt este extrem de mult, acum depinde și ce vrei să faci, dar în principal să nu vă așteptați la chestii mega variate și dacă sunt acestea sunt mai relaxante dacă e să spun așa.
Transportul în comun e foarte fain, străzile destul de bine făcute și obiective turistice abundente.
Cazarea și mâncarea sunt exact ce trebuie, nu este nevoie să cautați prea mult pentru a beneficia de servicii de calitate.

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

5/5

Activitate

4/5

4. Brașov

Rămânem tot pe ideea de medieval și ajungem la unul din orașele mele preferate, Brașov.

Arhitectura Brașovului este unică, una din cele mai frumoase din țară din punctul meu de vedere. Clădirile au un design destul de comun și ce este fain la Brașov, pe lângă arhitectură, e geografia.

Orașul este înconjurat de dealuri și munți, astfel doar la câțiva kilometri distanță aveți pârtii de sky, cărări de trekking și pentru biciclete.

Infrastructura orașului este impecabilă, evenimente sunt cât cuprinde (depinde și de sezon) iar oamenii sunt foarte faini.

Brașovul este fain de vizitat iarna dar și vara pentru cărările muntoase.

Când vine vorba de cazare, găsiți cam la tot pasul. Mâncarea nici ea nu este problemă, în centrul orașului sunt câteva restaurante din care puteți alege.

 

fashiondays

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

5/5

Activitate

4/5

3. Sighișoara

Sighișoara e destul de mică și compactă, având străduțe foarte mici și clădiri pline de viață.

Când te plimbi prin oraș o să vezi multe culori plăcute ca un pastel pictat direct pe zidurile ce te înconjoară.

Îți să o senzație de relaxare și vacanță practic, asta și vrem, nu?

Ai destul de multe obiective turistice, fiind un oraș cu o importanță istorică mare și fiecare străduță și clădire a avut rolui ei în istoria și mai ales în viitorul Sighișoarei.

Activitățile sunt mai mult de relaxare, de oameni cumpătați și la locul lor ce doresc să se relaxeze.

În jurul orașului găsiți multe cărări și trasee pentru pas, bicicletă sau motor de off road.

answear

Cazările, locurile de mâncat sunt la prețuri acceptabile și calitatea serviciilor e bună.

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

4.5/5

Activitate

3.5/5

2. Iași

Supranumit și „Capitala Moldovei” Iașul este cel mai mare oraș reședință de județ din Moldova. În ultimii ani acesta a beneficiat de nenumărate schimbări ale infrastructurii, mijloacelor de transport în comun și activităților recitative. Iașul are o mulțume de muzee și atracții turistice cu semnificație istorică, obiective turistice pentru pelerinaj (sunt zeci de biserici și mănăstiri ortodoxe/catolice pe o rază de ceva km) și dispune de baruri și cafenele pentru toate gusturile.

În apropiata vecinătate a orașului este și un lac cu o pădure frumoasă, unde puteți să vă relaxați alături de cei dragi.

Ce vă recomand să vizitați este „Palatul Culturii”.

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

4.5/5

Activitate

3.5/5

1. Cluj

Clujul e unul din orașele mere de suflet dacă este să zic așa. Nu e neapărat cel mai fain din punct de vedere arhitectural sau al infrastructurii, dar are un aer super vestic, parcă nu te mai simți în România pentru o secundă.

answear

Cazarea, mâncarea și oamenii sunt super ok, deși în cazul cazării poate fi uneori cam scumpă, acum depinde prin ce platformă de rezervare cautați.

Ca activități, orașul este unul din cele mai pline de viață. O grămadă de tineri prin parc stau cu hamace, dealul Cetățuie este permanent populat de persoane care se plimbă și fac sport iar centrul este ochi de turiști și rezidenți ce se relaxează la un pahar de vorbă.

Accesibilitate

5/5

Frumusețe

4.5/5

Activitate

3.5/5
Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.