TOP 5 locuri de vizitat în Sibiu indiferent de anotimp

Sibiul este incontestabil unul din cele mai frumoase orașe de la noi din țară. Aici o să regăsești zeci de obiective istorice interesante, obiective turistice și alte atracții ce poți să le vizitezi cât timp ești în oraș.

Însă fiind un număr destul de vast de obiective turistice nu toate din acestea merită vizitate în aceiași zi, mai ales dacă ai un timp limitat cât stai în oraș.

Astfel este indicat să faci o ierarhie de obiective turistice ce le poți vizita în Sibiu, ca să ai în același timp și o experiență bună de vizitare să pun așa.

În articol am să-ți enumăr top 5 locuri de vizitat în Sibiu indiferent de anotimpul în care te-ai decis să vizitezi orașul.

Locurile de vizitat sunt și în împrejurimile orașului Sibiu, însă se ajunge foarte rapid la ele și per total nu ar trebui să întâmpinați dificultăți cu accesibilitatea.

Sibiul având o istorie destul de bogată, între oraș și Sighișoara au fost dealungul timpului mai multe așezări ce au lăsat în urmă sate și locații cu o frumusețe de nedescris.

5.Piața Mare din Sibiu

Piața din Sibiu are unele asemănări cu piața din Brașov într-o oarecare măsură, însă doar din punct de vedere fizic, istoria locului este cu totul alta.

Chiar dacă este doar o simplă piață, unde ocazional se mai organizează unele evenimente în oraș piața din Sibiu are o încărcătură istorică destul de profundă.

Piața centrală a Sibiului există în documente chiar din anul 1366 și la vremea ei era centrul de negoț ai orașului Sibiu din timpurile vechi.

Aici se organizau regulat adunări ale cetățenilor ce aveau de anunțat diverse proiecte sau inițiative, se mai organizau târguri de mărfuri și în același timp pe o notă mai puțin pozitivă execuții.

Dacă tot suntem la capitolul piețe, ar mai fi și piața mică din Sibiu, însă aceasta este doar o variantă mai mică în dimensiuni a pieței mari.

4.Muzeu de Istorie a Farmaciei

Situat în piața mică din Sibiu, Muzeu de istorie a Farmaciei este o atracție turistică ce înglobează o serie de obiecte și documente ce datează încă de pe la începuturile domeniului farmacologic și al medicinei în România.

Muzeul Farmaciei din Sibiu are momentan în portofoliul său peste 6600 de piese cu importanță istorică ce prezintă cum erau instrumentele din urmă cu ceva sute de ani.

În clădirea ce este găzduit muzeul în momentul de față datează încă din anul 1568 și a fost începând cu anul 1600 și a fost a 3-a cea mai veche farmacie sibiană.

3.Podul Minciunilor din Sibiu

Cu toții avem un grad de onestitate destul de ridicat însă uneori mai spunem și minciuni (nu știu unde am vrut să ajung cu asta). Însă sibienii au zis că ar fi cazul să onoreze aceasta parte a caracterului nostru printr-un pod.

answear

Podul Minciunilor este un pod ce are structură metalică și a fost construit undeva în jurul anului 1859.

Fiind unul din cele mai vechi (dacă nu cel mai vechi) pod de fontă ce se află în serviciu pe teritoriul României.

Podul a beneficiat de lucrări de restaurare în anul 2006 unde o firmă germană specializată în restaurări de acest gen a acordat un „refresh” fațadei podului.

Însă de unde vine denumirea de „Podul Minciunilor”, păi aici există practic mai multe legende ce îi justifică denumirea.

Una dintre acestea ar fi cum că tinerii îndrăgostiți se plimbau pe pod iar femeile lor jurau că sunt fecioare, însă în noaptea nunții se dovedea că acest lucru nu este adevărat.

Care o fi precizia istoria sincer nu pot să vă spun, însă este o legendă destul de amuzantă ce poate fi atribuită monumentului.

2.Satul Biertan de lângă Sibiu

satul biertan
Tudoran Florin – Wikipedia

Biertan este unul din satele din centrul țării cu cu o mare importanță istorică și culturală.

Aceasta a fost una din primele așezări de sași germani din Ardeal cu izvoare istorice ce datează încă din anul 1224.

fashiondays

Primele atestări oficiale ale satului Biertan însă au apărut câteva ani mai târziu în anul 1283.

În ziua de azi satul este un obiectiv turistic foarte vizitat de către persoane din alte județe ale țării cât și din străinătate.

Ce este interesant la aceasta, pe lângă importanța istorică, o reprezintă arhitectura ce datează vremea și modul în care au fost conversate casele și monumentele istorice.

În centrul satului se află o biserică fortificată ce este amplasată pe un deal cu o vedere foarte bună a perimetrului înconjurător. Biserica combină stilul Gotic cu cel Renascentist și este de o frumusețe remarcabilă, reușind aproape să te convingă că ești pe platoul de filmare al unui film.

O particularitate interesantă a bisericii este sistemul de 19 încuietori a ușii sacristiei ce a fost creat de meșterii zonei în momentul când a fost clădită biserica fiind premiată la Paris în anii 1900 pentru complexitate și ca exemplu reprezentativ de iscusință tehnică săsească medievală, încuietorile sunt funcționale și astăzi iar sistemul de operare al încuietorii poate fi exemplificat dacă beneficiați de un ghid turistic.

Dacă nu știți ce aveți de vizitat în Sibiu, acesta este un exemplu foarte bun, chiar dacă se află la câteva minute de Sibiu cu mașina merită vizitat.

1.Ocna Sibiului (Lacurile din Ocna Sibiului)

Din fotografii Octa Sibiului nu arată cine știe ce și probabil că o să fiți descurajați să-i faceți o vizită, însă vă asigur eu că nu este așa.

Locația este un loc destul de liniștit, plin de persoane de toate vârstele, ce principalul scop este unui terapeutic recreativ.

Practic aici o să regăsiți mai multe lacuri sărate, fiecare cu proprietățile lui particulare ce sunt înconjurate de restaurante și magazine de suveniruri.

Puteți face plajă, tratamente cu nămol, să vă plimbați pe lângă lacuri sau chiar să vă scăldați în ele.

fashiondays

Fiind foarte sărate, acestea vă țin super ușor la suprafață și este simplu de înotat.

În stațiune se află și un lac ce s-a format pe o fostă mină de sare și are o adâncime de 160m, fiind unul din cele mai adânci lacuri sărate din țară poate și din N-E Europei. Totodată găsiți și o pișcină cu apă sărată și una cu apă dulce pentru copii.

Stațiunea se află lângă Sibiu, însă există mijloace de transport în comun și o parcare destul de spațioasă.

Voi ce locuri de vizitat în Sibiu recomandați? Vă rog să lăsați un comentariu mai jos.

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.