TOP 5 destinații de vacanță în România de care nu ai auzit

destinații de vacanță în România

Cred că e corect să spunem despre țara noastră că este foarte frumoasă, așa cu neajunsurile ei, dacă este să abstractizăm, România oferă foarte multe obiective turistice interesante dar păcat că nu știm să le exploatăm în adevăratul sens al cuvântului. Dar poate o să reușesc să schimb ceva cu articolul acesta, cine știe.

Așa că în acest articol am decis să vă arat TOP 5 destinații de vacanță în România ce spun eu că merită să le vizitați măcar odată în viață. Mai mult decât atât o bună parte din ele posibil să nu le cunoașteți, asta pentru că sunt mai puțin mediatizate.

Destinațiile sunt într-o oarecare măsură accesibile și vă permit să aveți acces relativ ușor la civilizație. Și când spun civilizație, mă refer la sate sau orașe unde ați avea cum să luați o masă sau să cumpărați câteva ceva provizii de la un magazin alimentar.

5. Cascade Cailor – Munții Rodnei

Cascada are ceva metri înălțime și este pe mai multe niveluri. Este o atracție turistică foarte interesantă ce merită vizitată dacă aveți drum prin zona respectivă. Și pentru tot discutăm de zonă, aceasta se află la o distanță de ceva sute de metri de „Peștera din poatră rea” și un loc de popas acoperit în cazul în care prindeți vreme nefavorabilă.

Ca să ajungeți la peșteră puteți urma drumul forestier și să mergeți la pas sau să mergeți cu telecabina.

4. Cascada Bigăr – județul Caraș Severin

Cascada este menționată in diverse topuri online cu cele mai frumoase cascade din lume și este în țara noastră. Locația te duce cu gândul la un peisaj dintr-ul film SF, nu știu exact de ce, cred că forma și felul în care curge apa îți induce o astfel de imagine.

Exact lângă cascadă găsiți și o parcare cu plată, în cazul în care doriți să staționați mai mult, însă în zonă nu sunt magazine sau case de altfel. Însă nu știu dacă aveți nevoie de așa ceva mai ales când sunteți înconjurați de natură.

Pe lângă cascadă, la o distanță de 20 min aproximativ de mers pe jos este și izvorul cascadei ce arată destul de interesant și la încă 2.4 km se află barajul Poneasca.

3. Podul lui Dumnezeu – județul Mehedinți

Monumentul natural Podul lui Dumnezeu din județul Mehedinți este una din puținele formațiuni din stâncă din țara noastră ce este suspendată la mijloc. Acesta s-a format datorită coroziunii timpurii a rocii astfel încât s-a format această boltă direct în stâncă.

fashiondays

În zonă sunt mai multe obiective turistice de vizitat și în același timp aveți câteva trasee de MTB sau trekking.

Pentru ceva de mâncat sau cazare aveți Conacul Boierului exact în zona obiectivului turistic.

2. Lacul Ochiul Beiului – Parcul Național Cheile Nerei

Image result for Lacul Ochiul Beiului

Lacul are un peisaj incredibil. Nici nu ai spune că este real. Are o culoare albăstruie ușor și este atât de limpede încât poți să-i vezi cu ușurință vegetația de pe fund și peștii. Ca să ajungi la acest lac ai de parcurs un traseu cam lung, are ceva kilometri însă merită fără dar și poate.

fashiondays

Traseul este marcat și are mai multe variante, în funcție de condiția dumneavoastră fizică și dorința de aventurare prin pădure.

În apropierea lacului găsiți și alte obiective turistice cum ar fi Cascada Beușnița.

Mocănița – Valea Vaserului, județul Maramureș

Image result for mocanita

Nu știu neapărat pe cât o fi o destinație, ci mai mult o activitate super interesantă de făcut.

Bine, în același timp ce-i drept este o priveliște destul de frumoasă și pe toată durata călătoriei treci prin zone cu semnificație istorică.

Pentru plimbarea în sine cu mocănița trebuie să vă asigurați că aveți programare din timp, în sezon numărul biletelor dispare pe zi ce trece și este crucial să achitați biletele în avans pentru a nu vă trezi cu surprize. Bilete pentru Mocănița găsiți aici.

În zonă găsiți mai multe opțiuni de cazare, activități nu găsiți prea multe, mai mult mergeți pentru relaxare.

fashiondays

Găsiți cărări pentru plimbări cu bicicleta sau pe jos.

Voi ce alte destinații de vacanță în România recomandați? Lăsați un comentariu mai jos

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.