TOP 5 destinații de vacanță cu plajă și nisip incredibil în Europa

Sunt multiple destinații de vacanță interesante la noi în Europa. Chiar dacă pentru mulți Europa nu reprezintă interesul major când vine vorba de un concediu, ați fi surprinși să știți că avem zeci de plaje cu nisip incredibi, multe din ele fiind în topuri mondiale pentru frumusețea și naturalețea lor.

Deci nu e musai să cauți un zbor către Bali pentru a te simți bine și a beneficia de un concediu de calitate la plajă.

Am să vă enumăr în acest articol TOP 5 destinații de vacanță cu plajă și nisip care sunt doar la o aruncătură de băț de România, adică la un zbor accesibil de vreo 2-3 ore.

5.Malta

Malta are plaje superbe ce merită vizitate. Insula este plasată între Sicilia și coasta Nordică a Africii și are o istorie foarte bogată. Atracții turistice sunt din belșug în arhipelag iar numărul plajelor este și el unul pozitiv.

Transportul în comun este destul de ok pe insulă și vă permite să ajungeți la destinațiile dorite destul de ușor, în caz contrar aveți posibilitatea de închirieri auto în Malta la prețuri accesibile.

Mâncarea atât în magazile cât și în restaurante este o idee mai piperată decât în restul Europei, dar nimic de speriat. Calitatea produselor și mai ales servirea este bună.

Este musai să încercați fructele de mare. Majoritatea felurilor de mâncare ce includ fructe de mare sunt proaspete, făcute pe loc.

În materie de plaje, vă puteți aștepta la o apă curată fără alge (în majoritatea locațiilor) și la mai mult pietriș decât nisip

Cele mai frumoase plaje din Malta sunt: Paradise BayBlue LagoonGħajn Tuffieħa Bay

Notă plaje

4.5/5

Accesibilitate

4/5

Costuri

4/5

4. Grecia

 

Insula Zakynthos: Grecia

Grecia e una din cele mai accesibile destinații din aceasă listă.

Nu numai zborurile către destinație sunt ieftine (depinde oricum și de care insulă este vorba) dar mâncarea e accesibilă și extrem de gustoasă.

Dacă aveți în plan să vizitați Grecia, este recomandat să mergeți pe insulele din apropiere. Pe majoritatea ajungeți ușor, fie cu mașina, fie cu feribotul.

Infrastructura grecilor este foarte bine dezvoltată și dispun de multiple moduri de transport în comun (unele din ele sunt disponibile doar în orașele mari).

 

Pe partea continentală, Grecia are o bună parte din atracțiile turistice și este interesant să le vizitezi dacă ești pasionat de așa ceva, mai ales că prețul de închiriere al mașinilor este corect.

Însă de plajele sunt în obiectivul tău, insulele sunt cele care găzduiesc cele mai frumoase plaje din lume. Plajele sunt foarte numeroase numai că am să listez câteva din cele mai interesante.

Cele mai frumoase plaje din Grecia cu nisip sunt: Shipwrech Beach(Zakynthos), Gerakas Beach(Zakynthos), St. Nicholas Beach(Zakynthos), Elafonisi(Creta), Palaiokastritsa(Corfu)

Notă plaje

5/5

Accesibilitate

4/5

Costuri

5/5

3. Italia

fashiondays

Italia e una din cele mai complexe geografic vorbind, tări din Europa. La fel ca în cazul greciei întâlnești multe peisaje muntoase, stepă dar și litoral însorit.

Mijloacele de transport sunt extrem de variate însă pe insule sunteți limitați la utilizarea unei mașini personale sau scooter. Dar puteți apela și la transportul în comun, însă se va pierde mult timp pe drum și așteptat în stații.

Musai să încercați o Pizza italiană clasică

Plajele italienilor sunt foarte frumoase și îngrijite cu peisajele o idee mai verzi și complete dacă pot să spun așa.

Prețurile per total sunt o idee mai mari, oriunde ai merge în Italia, însă calitatea serviciilor și a mâncării este bună.

Cele mai frumoase plaje din Italia (inclusiv pe insule) sunt: Su Portu(Sardinia), Su Giudeu Beach(Sardinia), Capo Cozzo, Giardino Beach, Spiaggia di Punta Prosciutto

Notă plaje

4.6/5

Accesibilitate

4/5

Costuri

4/5

fashiondays

2. Spania

Una din cele mai vibrante, pline de viață țări din lista noastră trebuie să fie Spania.

Chiar dacă te înțelegi o idee mai dificil cu oamenii (cu cei mai învârstă) pentru că nu prea înțeleg engleza, o să te distrezi de minune în Spania.

Să încercați un pahar autentic de Sangria și o porție de Paella

Dar pe lângă distracție, Spania are plaje foarte frumoase cu un nisip fin.

Apa este incredibil de curată, plină în foarte multe din locații și peisajele sunt menite să te lasă fără cuvinte.

Cele mai frumoase plaje din Spania cu nisip sunt: As Catedrais beach, Platja de Ses Illetes(Balearic), Playa la Caletilla, La Barrosa​, Playa Chica

Notă plaje

4.6/5

Accesibilitate

4.5/5

Costuri

4/5

1. Franta

fashiondays

Franța e una din țările ce este încărcată de istorie. Pe lângă asta are și câteva plaje destul de interesante. Numărul lor nu este la fel de numeros ca în cazul Italiei sau Greciei dar frumosețea lor este unică și te vor face să dorești să revii.

Mijloacele de transport nu sunt o problemă, găsiți relativ ușor autobuzele pentru a ajunge la destinațiile propuse, mașini de închiriat sunt la tot pasul iar către anumite zone aveți direct zboruri din România.

Prețurile sunt mai mari, fiind o țară care a adaptat euro în urmă cu mai mult timp.

Cele mai frumoase plaje din Italia (inclusiv pe insule) sunt: Palombaggia(Corsica), Paloma, Porquerolles(Hyères), Calanque d’En-Vau, Port-Cros(Hyères)

Notă plaje

4.6/5

Accesibilitate

4.5/5

Costuri

3.5/5

Când e vorba de destinații de vacanță cu plajă în Europa sunt o mulțime de opțiuni, însă când e vorba și de nisip și peisaje incredibile, lista aceasta se scurtează semnificativ.

Dar cred eu că am reușit să structurez în acest articol câteva destinații ce garantat o să vă fie pe plac, oricare ar fi alegerea.

Cum vi se pare sugestiile, am ratat ceva? Lăsați vă rog un comentariu mai jos .

 

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.