Romania este o tara cu o bogată istorie, cultură, tradiții străvechi și peisaje naturale de o frumusețe inimaginabilă, ceea ce o face o destinație turistică interesantă.
Iată cinci locuri frumoase pe care le recomand pentru a fi vizitate în România.
Locurile alese de mine sunt pur subiective, fiind o preferință personală, în cazul în care voi aveți alte sugestii ce considerați că ar avea locul în această listă, le puteți lăsa în secțiunea de comentarii de mai jos.
Singura mențiune ce doresc să o fac referitoare la aceste locuri frumoase din România e faptul că posibil să existe probleme de acces mai ales în sezonul rece, însă uzual se găsesc informații pe internet în ceea ce privește accesibilitatea.
Totodată la o bună parte din obiective accesul cu mașina se poate face doar până la un anumit punct.
Vă recomand să aveți un minim de echipament pentru drumeții.
1. Cheile Nerei – Parcul National Cheile Nerei-Beusnita
Cheile Nerei din punctul meu de vedere este unul din cele mai frumoase locuri din România. Sunt poziționate în sud-vestul tarii și este renumit pentru frumusețea sa naturală, unică în România și Europa.
Cheile Nerei se remarcă prin faptul că este un defileu natural situat în sud-vestul României, în apropierea orașului Anina, județul Caraș-Severin.
La baza formațiunii Cheilor este râul Nera care străbate Munții Banatului, în zona Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița.
Cheile Nerei sunt una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate chei din Europa.
Au o lungime de aproximativ 22 de kilometri și o lățime de până 200 de metri. Pe traseul cheilor se află numeroase cascade, izvoare și lacuri de munte.
Cele mai cunoscute cascade din zonă sunt Beușnița și Bigăr, care sunt spectaculoase și au devenit repere turistice importante în zonă, având un curs al apei foarte interesant ce creează un contrast interesant între curgerea apei și mișchiul ce este atașat pe cascadă.
Din nefericire cascada Bigăr s-a prăbujit în urma unor evenimente meteo nefavorabile și o bună parte din ea s-a desprins.
2. Salina Turda
Salina Turda așa cum o cunoaștem noi astăzi avea o altă identitate în trecutul apropiat. Practic salina a o fost o mină de sare ce actualmente are rol de obiectiv turistic.
Salina Turda este situată în apropierea orașului Turda, județul Cluj, în centrul României.
Salina are o istorie veche de peste 2.000 de ani, iar extracția de sare a încetat în 1932. În anii ’90, mina a fost renovată și transformată într-un spațiu turistic modern și inedit, ce aduce laolaltă istoria cu tehnologia de ultimă generație.
Salina Turda este o atracție turistică populară datorită peisajelor subterane spectaculoase și a ofertelor de divertisment și relaxare. Aici puteți vizita impresionantele săli subterane ale salinei, sculptate din sare, precum și lacuri și cascade subterane. Turistii pot explora galeriile miniere pe jos sau cu ajutorul unei bărci, precum și să se bucure de activități precum bowling, minigolf, tenis de masă sau baschet.
Una dintre cele mai impresionante atractii ale salinei este o roată panoramică care se află într-o sală mare, cunoscută sub numele de Sala Regina Maria. Roata oferă o priveliște impresionantă asupra lacului de sare din salină și a galeriilor miniere.
Salina Turda este o atracție turistică unică, oferind o experiență memorabilă într-un mediu subteran fascinant și atractiv pentru toate vârstele.
3. Peștera Meziad
Numărul 3 în lista noastră de cele mai frumoase locuri din România este o peșteră mai puțin cunoscută în țara noastră, în raport cu alte obiective turistice de profil însă categoric merită vizitată.
Peștera Meziad este o peșteră de origine naturală situată în Munții Bihorului. Este una dintre cele mai mari peșteri din țară ca lungime, având aproximativ 1,5 km, însă doar o parte din lungime este amenajată pentru a fi vizitată.
Ca perioadă de vizitare aceasta se poate face pe tot parcursul anului, însă ce trebuie menționat, ca la orice locație ce este influențată de fenomenele meteo, în sezonul ploios și friguros posibil să existe restricții.
De asta recomand vizitarea site-ului oficial unde o să primiți toate informațiile actualizate inclusiv tarifele percepute.
În interiorul peșteri o să găsiți o mulțime de formațiuni carstice (stalactite, stalagmite, coloane) și fiecare are câte o denumire dată de anumite caracteristici fizice.
Ce mai este interesant la Peștera Meziad e faptul că are și două lacuri subterane denumite Lacul Negru și respectiv Lacul Verde.
În urmă cu mii de ani se pare că peștera a adăpostit atât oameni cât și animale. Aceste informații au fost concretizate de anumite descoperiri făcute în peșteră de arheologi.
4. Lacul Bucura
Lacul Bucura este unul din puținele lacuri de origine glaciară din România ce este situat la o altitudine mai mare de 2000 metri.
Este situat în Munții Retezat din județul Hunedoara, România. Este cel mai mare lac de munte din țară având o adâncime maximă de 15,5 metri.
Lacul este situat la o altitudine de 2040 de metri și este alimentat de apele provenite din topirea zăpezii și ghețarilor din jur. Apa din lac are o culoare verde-albastrăstruie, datorită conținutului bogat de sedimente și minerale din zona montană.
Lacul Bucura este o atracție turistică populară în Munții Retezat și este o destinație populară pentru turiști, alpiniști și iubitori de drumeții în natură. Zona din jurul lacului este de asemenea cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru traseele de drumeție variate și bine marcate.
Traseele din zonă au dificultate variată însă ce este recomandat să aveți la voi ca echipament este o pereche de bocanci sau adidași de munte, o belerină de ploaie și alte echipamente ce să vă protejeze de intemperii.
Fiind la o altitudine destul de ridicată, aceasta are parte destul de des de precipitații.
În zona lacului este doar un camping, nu există alte locuri de cazare în apropiată vecinătate.
Ca locuri de parcare găsiți unul aici și din parcare va trebui să parcurgeți traseul pe jos până la lac. Ar fi de mare ajutor să aveți o mașină de teren, SUV sau o mașină cu gardă la sol mai înaltă.
5. Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor supranumit și Castelul Huniazilor este un castel medieval situat în orașul Hunedoara.
Castelul a fost construit în secolul al XV-lea de familia nobiliară maghiară Hunyadi, care a jucat un rol important în istoria Transilvaniei.
Oficial, construcția castelului a început undeva în anul 1446, pe același loc unde a fost o fortăreață și a durat 100 de ani.
Stilul în care este construit castelul e gotic cu elemente renașcentiste și baroce ce au fost adăugate ulterior, după ceva ani.
Castelul Corvinilor a servit ca reședință a mai multor faminii de nobili în decursul anilor, până la începutul secolului al XVIII-lea, când a fost preluat de către familia Apafi. Ulterior, castelul a fost utilizat ca închisoare și depozit de armament, iar în anul 1854 a fost achiziționat de către familia Bethlen, care a restaurat castelul și l-a transformat în reședință nobiliară.
În ziua de azi castelul este unul din cele mai bine păstrare din țara noastră.
În castel puteți vizita colecții de mobilier, arme medievale, artă medievală și diverse expoziții tematice.
Expozițiile sunt permanente și este necesară achitarea unei taxe de intrare.
Leave a Reply