Cea mai frumoasă insulă din Europa ce trebuie vizitată

cea mai frumoasă insulă din Europa

Când e vorba de Europa și insulele ei, sunt cred că mai bine de ceva zeci de astfel de bucăți de pământ înconjurate de apă.

Unele din ele mai modele, însă o minoritate din acestea sunt de o frumusețe greu de egalat în lume.

Dar din toate insulele continentului, care este cea mai frumoasă insulă din Europa?

Păi în acest articol am să-ți dezvălui chiar asta, dacă aveți completări sau obiecții puteți oricând să le adresați în secțiunea de comentarii de mai jos.

Competiția este destul de strânsă. Avem de ales din insule destul de frumoase, cu peisaje ce te lasă cu gura căscată și cu istorii foarte bogate.

Pe lista noastră au fost provizoriu insule precum Malta având o amplasare foarte bună lângă Italia, cu o insulă de mici dimensiuni în împrejurimi. Deci garantat nu te-ai plictisi aici să ai un sejur cu prietenii sau familia.

Apoi am luat în considerare și Zakynthos din Grecia, la fel cu peisaje ce te lasă mască, localnici extrem de prietenoși și niște fructe de mare care îmi lasă gura apă numai cât mă gândesc la ele.

Și lista continua în acest stil, dar…până la urmă doar una se poate numi cea mai frumoasă insulă din Europa, adică există o unică variantă.

Insulele Azore (Portugalia) – Aceasta să fie oare?

Bine, teoretic nu este numai o insulă, ci un arhipelag întreg, însă fiind la o distanță relativ apropiată una de cealaltă dacă te simți aventurier poți face o escală pe fiecare.

Sunt 9 insule ce le puteți vizita pe o rază de ceva sute de km (undeva pe la 600). Cea mai mare insulă din zonă este São Miguel Island și ajungeți pe ea fie cu avionul ori cu vaporul direct de pe partea continentală a Europei (din Lisabona).

Prețul unui bilet din Lisabona prin compania Ryanair e undeva la 250 lei

Fiecare insulă are caracteristicile ei unice, însă ce au în comun toate este frumusețea de nedescris.

Moneda utilizată este Euro și pentru că au legături strânse cu Portugalia puteți călători doar cu buletinul, nu aveți nevoie de pașaport sau vize.

Peisajul este verde și frumos, plin de animale care pasc (animale ale cetățenilor) și zeci, poate chiar sute de atracții turistice ce implică mai mult activități de exterior precum escaladatul și trekking-ul.

Dacă nu mă înșel aveți o posibilitate reală să parcurgeți o parte din trasee cu un MTB

Insula São Miguel Island

Image result for São Miguel Island wiki
Lacul Azul de pe insula São Miguel

Insulele au fiecare propriul stil aparte, astfel variază destul de mult activitățile ce le puteți întreprinde pe fiecare din ele.

Pe cea mai mare din insule care este São Miguel Island, după cum am spus și mai sus, găsiți cam tot ce vă puteți imagina pe aceasta. De la restaurante de lux, până la pub-uri locale cu bere accesibilă și rece.

answear

Fiind o insulă de dimensiuni relativ mari este recomandată închirierea unei mașini pentru o navigare mai eficientă. Infrastructura este foarte bună și sunt străzi care duc până la toate colțurile insulei.

Este recomandat să căutați cazare într-un oraș mai mare pentru a avea acces la magazine de unde să mai cumpărați una alta atunci când vă întoarceți către casă, asta pentru că orășelele sunt despărțite la distanțe destul de mari.

Temperatura în medie, nu numai pe São Miguel, e undeva la 26 de grade și predominant înorat. Sunt averse destul de des iar solul fiind foarte roditor peisajele sunt extrem de înverzite și pline de vegetație. Deci nu ar strica să aveți la voi și o pelerină de ploaie simplă.

Ce puteți vizita pe insula São Miguel Island?

 • pișcine termale (exemplu: Centro de Interpretação Ambiental da Caldeira Velha)
 • parcuri și rezervații naturale (exemplu: Caldeira do Alferes)
 • pișcine naturale (exemplu: Ponta da Ferraria)
 • puncte geografice cu peisaje incredibile (exemplu: Viewpoint of the Rock Source)
 • trasee montane variate
 • tururi cu barca
 • cafenele/baruri locale
 • peisaje naturale superbe
 • monumente istorice
 • plaje cu pietre/stânci

Insula Pico

cea mai frumoasă insulă din Europa
Vârful vulcanului inactiv Muntele Pico vâzut de pe insula Faial

Insula Pico este a doua ca dimensiune din acest arhipelag. Prin ce se remarcă aceasta este un vulcan inactiv ce are peste 2300m altitudine. Escaladând vulcanul o să vedeți o priveliște pur și simplu incredibilă.

Ocean cât vezi cu ochii, o perdea de nori ce se întâlnesc cu vârful vulcanului și uneori chiar zăpadă te poate aștepta pe vârf.

fashiondays

Insula este o idee mai puțin dezvoltată, deci numărul așezărilor omenești este considerabil mai redusă în comparație cu insula prezentată anterior.

Însă activitățile ce le puteți întreprinde sunt într-o oarecare măsură similare.

Referitor la cazare, regula insulei Sao Miguel se aplică și aici, să stați într-un oraș mai mare unde să aveți accesibile comoditățile de bază

Ce puteți vizita pe insula Pico?

 • monumente istorice
 • parcuri și rezervații naturale (exemplu: Caldeira do Alferes)
 • trasee montane variate (exemplu: Mt Pico)
 • tururi cu barca
 • cafenele/baruri locale
 • peisaje naturale superbe (exemplu: Quinta do Sopé)
 • plaje cu pietre/stânci

Și pentru că insula este foarte apropiată de Faial, sora ei mai mică, care în urmă cu mii și mii de ani ar fi fost una și aceiași, merită să luați un feribot și să vizitați craterul Caldeira.

Craterul aparține unui vulcan stins ce este acum acoperit complet de vegetație.

cea mai frumoasă insulă din Europa
Zona de coastă Insula Faial

Insula Terceira

cea mai frumoasă insulă din Europa

Insula Terceira este cea cu cele mai frumoase rezervații naturale și cele mai dese păduri.

Fiind a 3-a ca dimensiune, numărul locuitorilor este considerabil mai mic, astfel impactul uman asupra naturii a fost unul mai minimal.

Două cele mai mari parcuri naturale de pe insulă sunt Parcial da Serra de S. Barbara e dos Misterios Negros și respectiv Natural Parcial do Biscoito da Ferraria.

Aici aveți o sumedenie de trasee pentru bicicletă (care pot fi parcurse cu piciorul fără probleme), priveliști extrem de frumoase, formațiuni naturale interesante, peșteri, izvoare termale și păduri dese.

Ce insule se mai pot vizita în arhipelagul Azores?

Mai este insula Graciosa ce are peisaje interesante și un parc natural ce este plasat pe un vulcan inactiv.

answear

Insula Faial ce are trasee montane foarte interesante, peisaj incredibil pe partea estică putând fi văzută insula Pico cu vârful său.

Asemenea insula Corvo și Insula Florilor, ce au niște lacuri naturale impresionate.

Acum că v-am prezentat toate aceste bijuterii, care considerați că este cea mai frumoasă insulă din Europa?

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.