5 Idei de vacanță în România indiferent de sezon

pestera scarisoare idei de vacanta in romania

România este una din cele mai frumoase țări din S-E Europei.

Acest lucru este datorat în principal reliefului foarte divers și în același timp datorită oamenilor, evident! 😁

Însă ați fi surprinși câți dintre noi, românii, nu vizităm îndeajuns țara noastră și nu ne bucurăm îndeajuns de frumusețile pe care aceasta le ascunde.

În acest articol informativ, o să vă aduc la cunoștință 5 idei de vacanță în România ce puteți să profitați de ele indiferent de anotimp.

O să încerc să includ la fiecare destinație link-uri ce o să vă ajute să ajungeți la locație sau alte pagini web informative ce o să vă fie de folos.

În cazul în care am omis ceva, vă rog să-mi lăsați un comentariu în secțiunea de mai jos.

Totodată dacă considerați că mai era o locație ce merita menționată, la fel o să vă invit să lăsați un comentariu pentru a ne aduce la cunoștință de ea.

Idei de vacanță în România plaja dintre Munti

Promenada Gradia (Plaja dintre Munți)

O destinație mult mai puțin cunoscută în țara noastră este în localitatea Șuncuiuș, Bihor.

Bine, dar acum ce este de făcut în Șuncuiuș, Bihor? Nu sunt doar munți pe acolo!?

Corect, sunt formațiuni muntoase dar nu numai asta.

În localitatea Suncuiuș este cred că una din puținele „plaje montane” din România.

Pe albia Crișului Repete este amenajată o mini-plajă exact între dealuri.

Aici poți face atât plajă (fiind o plajă cumva asta este evident) dar poți întreprinde diverse alte activități singur sau împreună cu familia și prietenii.

În zonă sunt câteva obiective turistice și cărări de munte, poți face rafting, traseu de tiroliană și multe altele.

Plaja Corbu idei de vacanta in romania

Plaja Corbu

Prin lista noastră de idei de vacanță în România este musai să includem plaja de la Corbul.

Ce trebuie să știți despre Plaja Corbu e faptul că nu este amenajată, este practic o plajă sălbatică.
Deci dacă nu ești neapărat pasionat de stat cu cortul sau de natură, nu o să-ți placă această plajă și nu ți-o pot recomanda.

Plaja se remarcă prin faptul că este o idee mai izolată de civilizație și automat asta vine cu anumite beneficii, printre care liniștea serilor petrecute pe plajă și o ședere fără prea multă aglomerație.

În zonă sunt cazări unde puteți închiria o cameră, însă este de preferat să stați în campingul Malul Mării (este cel mai aproape de malul mării, are camere de supraveghere și este dotat cu toate utilitățile de care ai nevoie) cu cortul pentru a vă bucura în adevăratul sens al cuvântului de natură.

answear

Fiind încadrată în Rezervația Naturală Delta Dunării, este interzis campatul pe plajă cu cortul.

Pe lângă camping sunt zone unde puteți să luați masa, să beți o cafea și sau o bere.

Stufărișurile de la Sic

Dacă nu știai că în zona Clujului există o astfel de locație, nu ești singurul.

Stufărișul de la Sic este una din cele mai interesante locații pentru a face poze pentru Instagram dar și de admirat din zonă.

Stufărișurile (fiind mai multe) se întind pe o suprafață de aproximativ 2 hectare și au devenit o atracție turistică relativ recent.

Toată zona este declarată a fi rezervație naturală, fiind automat arie protejată și este o zonă cu umiditate crescută din lunca văii Fizeșului.

Pe o parte din teren sunt amenajate niște colibe de unde puteți admira fauna locului, fiind multiple specii de păsări și animale ce au casa în stufăriș.

Locația este menită să o vizitați doar câteva minute sau maxim o oră – cât să faceți câteva fotografii – altceva nu mai este interesant de observat în zonă.

Chiar dacă locația poate fi vizitată tot anul, cel mai ok este să o vizitați Primăvara sau Vara la început.

fashiondays

Pensiunea Pă Coastă – Cazare cu Piscină Incredibilă

Sincer aceasta este una din cele mai frumoase piscine în aer liber din Nordul țării, dacă nu chiar și din întreaga Românie.

Ce este mai interesant la locație e faptul că este amplasată și cumva foarte aproape de un lanț muntos și ai o priveliște incredibilă.

Pă Coastă nu este doar o piscină ci o pensiune ce oferă și servicii de cazare.

Aceasta este amplasată geografic în Maramureș în localitatea Mara.

Popularitatea acesta este datorată serviciilor foarte bune oferite de proprietarii pensiunii cât și de piscina în aer liber de o frumusețe aparte.

Practic este foarte asemănătoare cu piscine din țări mai exotice.

În cazul în care doar doriți să stați puțin la soare și să faceți o baie, nu neapărat să vă și cazați acolo, puteți plăti accesul doar la piscină.

Prețul pentru acces la pișcină este de 50 de lei pentru pișcina mică și 70 de lei pentru cea mare, pentru copii este de 35 de lei.

Dacă doriți cazare acolo aceasta costă 500 de lei pe noapte și aveți inclus mic dejun și accesul la pișcină.

Peștera Scărișoara

peștera sc

Peștera Scărișoara este o peșteră extrem de frumoasă din țara noastră ce reușește să te teleporteze câteva mii de ani în trecut, mai precis undeva la peste 10.000 de ani.

Peștera este una de tip glaciară și e situată în Munții Apuseni, județul Alba.

Gheața din interiorul ei are o vechime de câteva mii de ani și reușește să mențină în interiorul peșterii o temperatură constantă de aproximativ 0 grade Celsius pentru toată durata anului.

Cunoscută în special pentru Ghețarul Scărișoara, care este unul dintre cele mai mari ghețare subterane din România și din lume, cu o grosime de aproximativ 25 de metri și o suprafață de aproximativ 7000 de metri pătrați.

Peștera este bogată în formațiuni stâncoase , cum ar fi stalactite și stalagmite, și este locuită de diferite specii de lilieci.

fashiondays

Accesul în peșteră se face numai dacă condițiile meteo sunt favorabile

Taxa de intrare este 15 lei și există parcări amenajate în apropiere ce costă în jur de 5-6 lei pe toată ziua.

Accesul în peșteră se face cu un ghid și concomitent intră grupuri de 20 de persoane.

Ar fi indicat să aveți și încălțăminte de munte și o geacă mai groasă.

Călătoriile sunt esențiale pentru dezvoltarea ta ca individ și consider cu tărie că vacanțele sau plimbările în afara zonei de confort te ajută clar să evoluezi. Însă nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a te bucura de locuri noi, oameni noi și experiențe deosebite. În articolele de pe blog încerc pe cât posibil să-ți redau viziune mea pentru o vacanță cu adevărat perfectă.